Peter van Orsouw

121052237_1443328062528129_5629803484597023278_o

Peter van Orsouw

Zorgen dat Uden een gemeente is waar iedereen zich thuis voelt en gehoord wordt.

Wat zijn je persoonlijke drijfveren in je dagelijkse leven?
Van nature ben ik dienstverlenend ingesteld. Daarom werk ik ook al vele jaren in de retail. Daarbij heb je als goede dienstverlener ook een luisterend oor nodig. Dat wil ik ook hebben voor de inwoners van onze gemeente. Graag ga ik heel pragmatisch en probleemoplossend aan het werk. Ik ben een doener!

Raadslidmaatschap: verleiding of bewuste keus?
Voor mij echt een bewuste keuze! In de raad kun je problemen en vragen van inwoners concreet oppakken. Dat doe ik dan ook graag. Zo heb ik al meerdere zaken omgezet in schriftelijke vragen aan het college. Onlangs nog over de oversteek van de Loopkantstraat bij MC Uden. Je kunt dan echt iets betekenen. Ik wil er voor zorgen dat Uden een gemeente is waar iedereen zich thuis voelt en gehoord wordt. Daar waar problemen zijn, deze proberen op te lossen.

Welke onderwerpen liggen je na aan het hart?
Omdat ik zelf in het centrum werk ben ik daar natuurlijk extra bij betrokken. Ik hou me vooral bezig met de 'hardware' in onze gemeente. Denk aan verkeer en ruimtelijke ontwikkelingen. Ik vind het mooi om daar mee bezig te zijn. Daarmee kun je vaak direct resultaat zien. Maar ook duurzaamheid vind ik een mooi en belangrijk onderwerp, waar ik me de afgelopen jaren in heb verdiept.