Jürgen Minten

IMG_3637

Jürgen Minten

Ik ben een man van de techniek, mechanica en innovatie.

Wat zijn je persoonlijke drijfveren in je dagelijks leven?
Techniek, mechanica, historie en innovatie lopen als een rode draad door mijn leven. In mijn 'ziende' periode (ik heb een visuele handicap) ben ik veelal bezig geweest in de automotive branche, waar bovenstaande aspecten in terug komen. In mijn slechtziende periode heb ik me ontwikkeld in de sportzorg, waarin biomechanica een hoofdrol speelt. Daarnaast heb ik me in mijn vrije tijd altijd veel bezig gehouden met klassieke voertuigen met name in de landbouw.

Raadslidmaatschap: verleiding of bewuste keuze?
Het raadslidmaatschap is in eerste instantie een verleiding geweest. Het kwam eigenlijk nooit bij me op om politiek actief te zijn. Wél was het een bewuste keuze om maatschappelijk actief te zijn. Zo had ik voordat ik raadslid werd een zestal bestuursfuncties, veelal in het semi-politieke veld. Daarbij heb ik veel kennis opgedaan en viel ik blijkbaar op bij verschillende politieke partijen. Mijn keuze voor het CDA was snel gemaakt.

Welke onderwerpen liggen je na aan het hart?
Dat zijn vooral de meer 'tastbare' onderwerpen zoals energie, natuur/buitengebied, dorpen, openbare ruimte, verkeer en vervoer c.q. mobiliteit. Verder probeer ik me zo breed mogelijke te oriënteren om zo de betreffende fractiewoordvoerder te kunnen ondersteunen.