Franko van Lankvelt

IMG_9814

Franko van Lankvelt

Samen de goede dingen doen voor de gemeente en écht iets betekenen voor de samenleving

Wat zijn je persoonlijke drijfveren in het dagelijks leven?
'Samen' is voor mij een belangrijk begrip. Of het nu gaat om ons gezin in Odiliapeel (met vier pubers in huis een heerlijke uitdaging) of iets willen bereiken in het lokaal bestuur. Als wethouder is het ook belangrijk dat je op de goede manier samenwerkt met je fractie, met respect voor ieders rol in het democratische proces. Ook dat doe je samen. En met onze fractie lukt dat prima. Toppers zijn het, stuk voor stuk.

Wethouder... verleiding of bewuste keuze?
Eind 2017 vroeg het bestuur van het CDA Uden of ik kandidaat wethouder wilde zijn. Na 8 jaar raadslid te zijn geweest voor het CDA, kreeg ik de kans om van mijn hobby mijn beroep te maken. In deze bijna 24/7 baan is het belangrijk dat je gezin dan achter die keuze staat. Met die steun kon ik volmondig 'ja!' zeggen. Begin 2018 sloten alle puzzelstukjes op elkaar aan. Na de campagne, verkiezingsuitslag, onderhandelingen en portefeuilleverdeling werd ik wethouder van de gemeente Uden. Niet alleen een prachtige stap in mijn loopbaan, maar ook een eer. Al snel voelde ik me als een vis in het water. Als portefeuilles heb ik verkeer en vervoer, ruimtelijke ordening en financiën.

Welke onderwerpen liggen je na aan het hart?
Je kunt je voorstellen dat er een grote verscheidenheid aan onderwerpen aan een wethouder voorbij komt en al evenzoveel (nieuwe) mensen. Fascinerend. Dat maakt het vak intensief maar wel zeer interessant. Met name de thema’s woningbouw, verkeersveiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid zijn mij bijzonder gaan boeien.